Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-07-2018 14:16

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με Έκθεση συμμόρφωσης και εφαρμογής των παρατηρήσεων του Γενικού Ελεγκτή ενόψει της ετοιμασίας και εξέτασης του προϋπολογισμού του Υπουργείου

 Σε σημερινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ έγινε μια πρώτη ενημέρωση αναφορικά με την αναγκαιότητα εξορθολογισμού των δαπανών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), ιδιαίτερα σε σχέση με πρακτικές, που κρίνονται παράτυπες/μη σύννομες.

 Το ΥΠΠ εργάζεται μεθοδικά και συστηματικά με στόχο τη βελτίωση κι επίλυση διαχρονικών προβλημάτων και στρεβλώσεων, οι οποίες επισημαίνονται και στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.  

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργικό Συμβούλιο στην επικείμενη συνεδρία του, την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, θα συζητήσει σχετική εισήγηση, που θα καταθέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

Παράλληλα, το ΥΠΠ είναι πάντοτε πρόθυμο να εμπλακεί σε διάλογο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με ανοικτό πνεύμα προχωρά σε ενέργειες για επίτευξη του πιο πάνω στόχου.

 (ΙΠ)