Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2022 21:20

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών.

Μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους, με θέμα την ενίσχυση του πλαισίου για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη έγινε αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που αποφασίστηκαν, ενώ τέθηκε επί τάπητος ο βαθμός ετοιμότητας των Υπηρεσιών και οι ανάγκες που υπάρχουν.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα, όπως είναι η επάρκεια πτητικών μέσων, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, το πλαίσιο συντονισμού των αρμόδιων Υπηρεσιών, η επαρκής στελέχωση των αρμόδιων Υπηρεσιών, η επάρκεια των έργων πυροπροστασίας και αντιπυρικών ζωνών, η αναβάθμιση των αγροτικών πυροσβεστικών σταθμών, η αξιοποίηση των Τοπικών Αρχών, η κατάρτιση του μητρώου για σκοπούς επίταξης εξειδικευμένων οχημάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και η διαχείριση των εθελοντών.

Όσον αφορά τα πτητικά μέσα, το Υπουργείο Γεωργίας προέβη στις απαραίτητες διαδικασίες, έτσι ώστε εντός Μαΐου να υπάρχει επάρκεια πτητικών μέσων».


(ΡΜ/ΜΒ)