Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-05-2022 09:43

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 10ης Μαΐου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 11ης Μαΐου 2022, ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές και 5 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 12:17 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ανοιχτό χώρο σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Αγγλισίδες, της επαρχίας Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Ε.Μ.Α.Κ. με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, το Τμήμα Δασών με 1 στελεχωμένη Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης, 2 Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από τα κοινοτικά συμβούλια των κοινοτήτων Αγγλισίδων και Αναφωτίας, καθώς και 5 ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:10 και κατέκαψε ενάμιση εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.  

Η ώρα 21:49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον 5ον όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας, στη Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου, με 5 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και Τηλεσκοπική Πλατφόρμα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 23:19.  Το διαμέρισμα, καθώς και το περιεχόμενό του, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό και τη θερμότητα, ζημιές προκλήθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, καθώς και σε παρακείμενα διαμερίσματα του κτηρίου. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επεμβήκανε άμεσα και κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά στο διαμέρισμα. Η ένοικος του εν λόγω διαμερίσματος, απουσίαζε την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Οι υπόλοιποι ένοικοι εγκατέλειψαν το κτήριο με ασφάλεια. Έγινε έρευνα σε ολόκληρο το κτήριο για πιθανόν παγιδευμένα άτομα, χωρίς να ανευρεθεί οποιοσδήποτε. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Η ώρα 03:35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε φορτηγό όχημα στο χωρίο Ξυλοφάγου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τις Βρετανικές Βάσεις, καθότι η περιοχή είναι υπό την ευθύνη των Βρετανικών Βάσεων. Το φορτηγό όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων. Ακολουθεί διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.  

(ΝΓ/IK)