Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2018 11:48

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2018ΕΣΣΟ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2018 ΕΣΣΟ και ήδη τα νέα μέλη της Εθνικής Φρουράς, έχουν διανύσει τα πρώτα εικοσιτετράωρα της 14μηνης θητείας τους. Οι ηγεσίες και τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται σε εγρήγορση για αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε ζητημάτων προκύψουν.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, επισκέφθηκε τις τελευταίες μέρες όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία, αλλά και να συνομιλήσει με τους νεοσύλλεκτους, όπως και με τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς που ανέλαβαν την ευθύνη της κατάταξης της 2018 ΕΣΣΟ.

Ο Υπουργός Άμυνας έμεινε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα διαδικασία, σημειώνοντας πως όλες οι οδηγίες που δόθηκαν θα πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα. Επίσης έγινε διαμοιρασμός στους νεοσύλλεκτους δύο καρτελών στις οποίες αναγράφονται οι βασικές οδηγίες και κανόνες που ισχύουν εντός του στρατοπέδου. Με αυτόν τον τρόπο οι Εθνοφρουροί γνωρίζουν τους κανονισμούς και μπορούν να επισημάνουν αλλαγές ή παραλείψεις στους εκπαιδευτές τους. Επιπλέον, έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες για θέματα υγιεινής και αντιμετώπισης των ψηλών θερμοκρασιών.

Ο κ Αγγελίδης τηρείται συνεχώς ενήμερος για την διαδικασία εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων.

Η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 2018ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου και στη συνέχεια θα δοθεί στους στρατιώτες άδεια μέχρι τις 20 του μήνα οπότε θα επιστρέψουν στα ΚΕΝ για να τους δοθούν οι ειδικότητες.

-----------------------------

ΑΜ/ΕΙ