Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2022 15:55

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συμμετείχε στο Famagusta Business Forum με θέμα «Το επιχειρείν στην εποχή των κρίσεων»

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συμμετείχε στο Famagusta Business Forum με θέμα «Το επιχειρείν στην εποχή των κρίσεων»

Στη θεματική ενότητα με τίτλο «Τουρισμός – Αλλαγή πορείας για το τουριστικό προϊόν» του Famagusta Business Forum με θέμα «Το επιχειρείν στην εποχή των κρίσεων» συμμετείχε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος. Το Φόρουμ διοργανώθηκε από τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αμμοχώστου και Πειραιώς, με τη συμμετοχή Υπουργών και άλλων αξιωματούχων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Μεταφορών επικεντρώθηκε στις ενέργειες που γίνονται τους τελευταίους μήνες, με στόχο την ενδυνάμωση του τομέα των Αερομεταφορών και την ανάκαμψη του από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και της κρίσης από την εισβολή της Ρωσσίας στην Ουκρανία. Επιπρόσθετα ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε στις ανησυχίες της Κυβέρνησης για τις αρνητικές επιπτώσεις του νομοθετικού πακέτου “Fit for 55” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τομέα των αερομεταφορέων αλλά και στην οικονομία της χώρας γενικότερα.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρούσος, το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές κινήσεις από πλευράς Κυβέρνησης και Υπουργείου προς διάφορες κατευθύνσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αύξηση της συνδεσιμότητας και θωράκιση του τομέα. Σημαντική αλλαγή επεσήμανε ο Υπουργός Μεταφορών είναι η φιλελευθεροποίηση των υπηρεσιών εδάφους στα αεροδρόμια (Ground Handling) μια πρώτοβουλια που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση κόστους αυτών των υπηρεσιών σε αεροπορικές εταιρείες καθώς και την επέκταση του στόλου πολλών από αυτών των αερογραμμών στο νησί ενισχύοντας έτσι τις βάσεις τους στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στα σχέδια κινήτρων για αεροπορικές εταιρείες λόγο της πανδημίας ο κ. Καρούσος ενημέρωσε ότι επεκτάθηκε η διάρκεια του σχεδίου με έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τα τέλη του Ιουνίου του 2022, προκειμένου να στηριχθεί ο τουριστικός τομέας και η οικονομία της χώρας εν γένει. Παράλληλα ετοιμάζεται ακόμα ένα Σχέδιο Κινήτρων το οποίο προσδιορίζεται να τεθεί σε ισχύει εντός του 2022. Οι ενέργειες του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υφυπουργείου Τουρισμού και της διαχειρίστριας εταιρείας των Αερολιμένων Hermes Airports έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα και μας επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Καταληκτικά, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρθηκε στη νέα πορεία που μεθοδικά χαράσσεται για τον τουρισμό και του αεροπορικού τομέα γενικότερα στη χώρα μας. Πρόκειται, είπε, για ένα δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα που χτίζεται όμως σε γερά θεμέλια, με απώτερο στόχο να το διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα σε βάθος χρόνου.

Στη θεματική ενότητα «Τουρισμός» συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίος, η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κα Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου κ. Δώρος Τάκκας.

(ΝΓ/ΙΚ)