Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2022 18:50

Γραπτή δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου για τη ψήφιση του Νομοσχεδίου ίδρυσης και λειτουργίας του Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζω την ψήφιση του νομοσχεδίου που προνοεί την ίδρυση Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Δώσαμε στους πολίτες και στην οικονομία του τόπου δύο πολύ σημαντικά εξειδικευμένα δικαστήρια, τα οποία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως κέντρου παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Τα δύο αυτά Δικαστήρια, μέσω ακριβώς της εξειδίκευσής τους, θα συνδράμουν αποτελεσματικά στην άμεση επίλυση σημαντικών εμπορικών και όλων των ναυτικών διαφορών, απορροφώντας παράλληλα σημαντικό αριθμό υποθέσεων από τα Επαρχιακά Δικαστήρια, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα χρήσης αγγλικής γλώσσας, που έχει ήδη εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής μέσω τροποποίησης του Συντάγματος, θα ενισχύσουν την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και θα συμβάλουν στην ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές κέντρο δικαστικών διευθετήσεων εμπορικού και ναυτιλιακού χαρακτήρα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Νομικών για την εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα καλής θελήσεως και συνεργασίας, όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν τα νομοσχέδια, καθώς επίσης και τη Νομική Υπηρεσία για την άμεση και πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν.

(ΕΚ)