Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2022 12:17

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις Κοινότητες της Ανατολικής Λεμεσού- περιοχή Πιτσιλιάς για τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα

Για μεγάλη αποδεκτικότητα των στεγαστικών σχεδίων του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής χθες, αναφέροντας ότι τα βελτιωμένα σχέδια υπηρετούν τον στόχο για αντιμετώπιση της αστυφιλίας και αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή δρα Κώστα Κωνσταντίνου και υπηρεσιακούς του Υπουργείου Εσωτερικών, επισκέφθηκε το απόγευμα την Κοινότητα Αγρού, στο πλαίσιο σειράς περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί για ενημέρωση των Κοινοτήτων, σε σχέση με τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα για τις ορεινές, εξόχως ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.  

«Συνεχίζοντας τις εξορμήσεις μας για την παρουσίαση της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών είχαμε σήμερα την ευκαιρία, εδώ στον Αγρό,   να καλύψουμε το σύνολο των κοινοτήτων της Ορεινής Λεμεσού και της Πιτσιλιάς», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών μετά το πέρας της παρουσίασης στους εκπροσώπους των Κοινοτήτων Πιτσιλιάς.

Ευχαρίστησε «το σύνολο των κοινοταρχών για την ξανά πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε και για τις πολλές εισηγήσεις που έχουν καταθέσει».

Διαβεβαίωσε πως «όπως και την περσινή χρονιά, ότι όλες αυτές οι εισηγήσεις θα αξιολογηθούν με το τέλος της φετινής περιόδου, όταν και θα επαναπροκηρυχθεί το συγκεκριμένο σχέδιο».

«Παρά αυτά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι φαίνεται από τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του σχεδίου η μεγάλη αποδεκτικότητα της οποίας έχει τύχει, αφού έχουμε ικανοποιήσει σχεδόν το σύνολο των παρατηρήσεων που είχαν ακουστεί κατά την περσινή χρονιά, παρουσιάζοντας σχέδια τα οποία υπηρετούν τον στόχο τον οποίο όλοι μας έχουμε τάξει να υπηρετήσουμε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση της αστυφιλίας και την παροχή δυνατότητας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους να επαναγκατασταθούν  ή να εγκατασταθούν για πρώτη φορά στις ορεινές περιοχές», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Από πλευράς του ο Αν. Κοινοτάρχης κ. Αντώνης Τσολάκης, στις δικές του δηλώσεις, ανάφερε ότι κατά την επίσκεψη έγινε ενημέρωση και ανάλυση του στεγαστικού σχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα πιο γενναιόδωρα που έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή Πιτσιλιάς. Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση αστυφιλίας και να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

 

(ΕΦυς)