Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2022 18:31

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και θα εξετάσουν τρόπους ενίσχυσης της πολιτικής εμπλοκής της ΕΕ σε επιμέρους τομείς. Θα συζητήσουν επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και Καναδά.

Εν συνεχεία, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, του Κοσσόβου, της Βορείου Μακεδονίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας, με βασικό θέμα συζήτησης τα Δυτικά Βαλκάνια.

Προ της έναρξης των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην υπουργική συνάντηση ΕΕ-Καναδά, στην παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας κας Melanie Joly, όπου θα ανταλλαγούν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Καναδά καθώς και για άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Nikola Selaković.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες την Τρίτη το βράδυ με προορισμό την Πράγα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του διμερούς συντονισμού και διαβούλευσης εν όψει επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Τσεχία.

 (ΜΓ)