Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-05-2022 15:45

Διαδικτυακή μετάδοση της εκδήλωσης “MusEdX2022”

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 6:30 μ.μ., θα μεταδοθεί διαδικτυακά η εκδήλωση MusEdX22 που παρουσιάστηκε στις 6 Απριλίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η μετάδοση θα γίνει μέσω του καναλιού Youtube του Κλάδου Μουσικής του ΥΠΠΑΝ στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/HCAzMLC_-b0

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος θα είναι κλειστός μέχρι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην οποία έχει προγραμματιστεί η μετάδοση.

Η εκδήλωση MusEdX2022, διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (ΔΜΓΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και τον Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΔΜΓΕ, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής της ΔΜΓΕ.

Μέσω της διαδικτυακής αναμετάδοσης προσφέρεται η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να παρακολουθήσει τις ιδιαίτερα αξιόλογες και πρωτότυπες ομιλίες των μαθητών: Στέφανου Αγαπίου (Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»), Χρυσοβαλάντη Αντρέου (Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Πόλεως Χρυσοχούς), Σπυρίδωνα Γεωργίου (Γυμνάσιο Δροσιάς – Μουσικό Σχολείο), Παναγιώτη Νικολάου (Λανίτειο Λύκειο), Βασίλη Ντάτη (Γυμνάσιο Σταυρού) και της μαθήτριας: Μαρίλιας Καλλασίδου (Γυμνάσιο Έγκωμης). H μαθήτρια και οι πέντε μαθητές μέσα από τις ξεχωριστές παρουσιάσεις τους, κατέθεσαν βιώματα, εμπειρίες, προβληματισμούς, εσωτερικές ανησυχίες και συναισθήματα εμπνευσμένοι από τη Μουσική, προσεγγίζοντάς τη σε συνδυασμό με άλλα επιστημονικά πεδία, όπως τη Φυσική, την Τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη και κατάφεραν να καθηλώσουν, να εμπνεύσουν και να συγκινήσουν το ακροατήριο.  

ΙΠ

Σχετικά Ανακοινωθέντα