Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-05-2022 12:50

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχτηκε στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον θάνατο του  Προέδρου των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και εμού προσωπικά, εκφράζω στην τεθλιμμένη Βασιλική Οικογένεια, την Κυβέρνηση και τον φίλο λαό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα βαθύτατα συλλυπητήρια και τη συμπάθεια μας.

Ο Σεΐχης Χαλίφα, ως ένας οραματιστής ηγέτης και αληθινός ανθρωπιστής, εργαζόταν αδιάκοπα για το μέλλον της χώρας του, επισφραγίζοντας για αυτή μια διακεκριμένη θέση διεθνώς. Θα τον ενθυμούμαστε πάντοτε για τη βαθιά του προσήλωση στην ευημερία του λαού του και στο συμφέρον των μελλοντικών γενεών, όπως επίσης και για τη μετατροπή των ΗΑΕ με τη μοναδική πολιτιστική τους κληρονομιά, στην πρωτοπόρα, σύγχρονη και ευήμερη χώρα που είναι σήμερα.

Τιμώντας τη μνήμη του, παραμένω προσηλωμένος στην ενίσχυση των μακρόχρονων δεσμών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των φιλικών σχέσεων των λαών μας, προωθώντας τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα προς όφελος της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας.

Είθε η ψυχή του να αναπαύεται εν ειρήνη και το κληροδότημά του να μνημονεύεται παντοτινά».   

(ΡΜ/ΕΚ/ΕΧΡ)