Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-05-2022 20:59

Χαιρετισμός του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα στη συναυλία υπό τον τίτλο: «Αμμοχώστου Ωδές»

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022, 9μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου, Δερύνεια

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρευρίσκομαι στην αποψινή συναυλία, την οποία διοργανώνουν από κοινού το Κυπριακό Κέντρο Μελετών και ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζημάρκου, υπό τον τίτλο: «Αμμοχώστου Ωδές».

Η χρυσή ιστορική πόλη με τα εμβληματικά σημεία, με την σπουδαία πνευματική ανάπτυξη, την ευδαιμονία και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, παραμένει τέσσερις και πλέον δεκαετίες βουβή, ερημωμένη, λάφυρο στα χέρια του αδίστακτου κατακτητή, περιμένοντας τους δικούς της ανθρώπους.

Κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως αυτή που παρουσιάζεται απόψε, αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία που συνενώνει τη φωνή της με τον διαχρονικό και ακατάπαυστο αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου για επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας και κυρίως για αποκατάσταση μιας θλιβερής αδικίας, που υφίσταται το νησί από το πικρό καλοκαίρι του 1974 και εντεύθεν.

Η τουρκική εισβολή επέφερε τραγικές συνέπειες στον τόπο μας, οι οποίες είναι ακόμα επίπονες και ορατές, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ καθώς και κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου.   

 

(ΡΜ/IK/ΕΧΡ)