Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-05-2022 10:54

Ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου για τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Επαναβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EUAA), και κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εσωτερικών για παροχή πρόσθετης υποστήριξης, λόγω των αυξημένων ροών Ουκρανών προσφύγων, υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή το αναθεωρημένο Σχέδιο Στήριξης 2022 – 2024. Η υπογραφή έγινε στην παρουσία του Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο στην Κύπρο κ. Francesco Torcoli.

Το αναθεωρημένο Σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση πρόσθετου προσωπικού από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη διαχείριση και εξέταση των αιτήσεων παραχώρησης προσωρινής προστασίας σε Ουκρανούς πρόσφυγες, καθώς επίσης και πρόσθετου εξοπλισμού για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Ασύλου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο και στην Εκτελεστική της Διευθύντρια κα. Nina Gregory για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Κύπρου, αλλά και για τη μέχρι σήμερα πολύτιμη υποστήριξη για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. 

(EΦυς)