Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-05-2022 18:18

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσιεύματα σχετικά με τους προσφυγικούς συνοικισμούς

Αναφορικά με δημοσίευμα με τίτλο «Οικισμός Αγίων Αναργύρων – Λάρνακα: Συνεχίζεται η καθυστέρηση στην κατεδάφιση των οκτώ πολυκατοικιών» το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για ολοκλήρωση της κατεδάφισης, δεν κατέστη δυνατό αφού μέχρι και σήμερα σε αριθμό διαμερισμάτων εξακολουθούν να παραμένουν πρόσωπα τα οποία αρνούνται να μετακινηθούν και δεν αποδέχονται την προσωρινή μεταστέγαση τους σε άλλες οικιστικές μονάδες της Λάρνακας. Την ίδια ώρα, πρόβλημα δημιουργείται και από πρόσθετο αριθμό ενοικιαστών διαμερισμάτων, οι οποίοι επίσης αρνούνται να συνεργαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίλυση του πιο πάνω προβλήματος το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει επισπεύσει την αναδόμηση δύο πολυκατοικιών στον  Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι, προκειμένου να στεγαστούν οι δικαιούχοι που εξακολουθούν να παραμένουν στις 8 πιο πάνω πολυκατοικίες, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, συνεχίζεται η προσπάθεια για την προσωρινή μεταστέγαση τους σε άλλες οικιστικές μονάδες εντός των Οικισμών Λάρνακας, ή σε ιδιωτικές οικιστικές μονάδες με ενοίκιο που θα καταβάλλει το κράτος.

Σε σχέση με δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο «Κυβερνητικοί Οικισμοί: Σοβαρά προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις-Κινδυνεύουν ζωές», διευκρινίζεται ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, διενήργησαν επιτόπιο δειγματοληπτικό έλεγχο σε 18 οικιστικές μονάδες στον Συνοικισμό Μακάριος Γ’ στις Καμάρες και η σχετική μελέτη του Τμήματος Η.Μ.Υ. υποβλήθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στις 19 Μαΐου 2022.

Η μελέτη κατέδειξε ότι οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή λειτουργική κατάσταση και συνέστησε κάποιες επί μέρους επιδιορθώσεις για τρεις περιπτώσεις, τις οποίες το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, έχει ήδη τροχοδρομήσει, ενώ παράλληλα όλα τα ευρήματα της μελέτης αξιολογούνται προκειμένου να αποφασισθούν περαιτέρω ενέργειες.

(ΕΚ)