Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2022 10:17

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Εργασίες αντικατάστασης των αρμοκάλυπτρων στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, στη Λάρνακα

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι,την περίοδο 30/5/2022 - 3/6/2022,θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης των αρμοκάλυπτρων στις γέφυρες του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς, στη Λάρνακα.

Κατά την πιο πάνω περίοδο, η κυκλοφοριακή διαρρύθμιση θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα κλείσει η εσωτερική λωρίδα κυκλοφορίας και στη δεύτερη φάση η εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας του κυκλικού κόμβου. Θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση και από τις τέσσερις κατευθύνσεις των αυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Λευκωσίας και Λάρνακας – Αγία Νάπας που περνούν από τον κυκλικό κόμβο. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται απρόσκοπτα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

2. Εργασίες κοψίματος χόρτων και συλλογής άχρηστων αντικειμένων στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας

Tο Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 28/5/2022, μεταξύ των ωρών 6:00 - 16:00, και το Σάββατο 4/6/2022, μεταξύ των ωρών 6:00 - 16:00, στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας στο τμήμα Σκαρίνου – Μουτταγιάκας, θα διεξάγονται εργασίες κοψίματος χόρτων και συλλογής άχρηστων αντικειμένων από ιδιωτική εταιρεία. 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας του δρόμου στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, σε μήκος 500μ. περίπου και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

3. Εργασίες οριζόντιας σήμανσης και χρωματισμού ασφάλτου στις διαβάσεις πεζών στις Λεωφόρους Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από το Σάββατο 28/5/2022 και ώρα 21:00 το βράδυ μέχρι την Κυριακή 29/5/2022 και ώρα 17:00 το απόγευμα, θα υπάρξει τμηματική διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων ανά λωρίδα στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία από τη συμβολή της με τα φώτα τροχαίας στην οδό Εθνικής Φρουράς ως τη συμβολή της με τα φώτα τροχαίας στη Λεωφόρο Αγλαντζιάς λόγω εργασιών οριζόντιας σήμανσης και χρωματισμού ασφάλτου στις διαβάσεις πεζών.

Το ίδιο χρονικό διάστημα και για την εκτέλεση παρόμοιων εργασιών θα υπάρξουν ανάλογες τοπικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα από τη συμβολή της με τα φώτα τροχαίας στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού ως τη συμβολή της με τα φώτα τροχαίας στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία όλων των οχημάτων, μέσω των λοιπών λωρίδων κυκλοφορίας των παραπάνω Λεωφόρων.

4. Εργασίες για εγκατάσταση αγωγού υδατοπρομήθειας στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στη Λευκωσία

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λευκωσίας, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι,την Κυριακή 29/5/2022, μεταξύ των ωρών  5:00 - 12:00, στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού παρά τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη στη Λευκωσία,  θα εκτελούνται εργασίες  για εγκατάσταση αγωγού υδατοπρομήθειας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το τμήμα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού από τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σκόπα και στις δύο κατευθύνσεις,θα είναι κλειστό.Η τροχαία κίνηση με κατεύθυνση προς Έγκωμη θα διεξάγεται μέσω της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και με κατεύθυνση προς Παλλουριώτισσα μέσω της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΜΓ/ΣΧ)