Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2022 13:05

Έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας αναφορικά με Επισημάνσεις για Υποχρεώσεις και Ενέργειες που αφορούν όργανα της Εκτελεστικής Εξουσίας για την περίοδο 1.1.2022 – 31.3.2022

Η Επίτροπος Νομοθεσίας κα Λουΐζα Χριστοδουλίδου-Ζαννέτου έχει αποστείλει προς το Υπουργικό Συμβούλιο την εξηκοστή έκτη (66η) τριμηνιαία Έκθεσή της, σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 62.282, ημερομηνίας 29.6.2005. Η Έκθεση συνιστά ενοποιημένη λεπτομερή κατάσταση των επισημάνσεων της Επιτρόπου για τις υποχρεώσεις, γενικές αρμοδιότητες και ενέργειες που απορρέουν από νομοθετήματα και κυρωτικούς νόμους διεθνών συμφωνιών και αφορούν διάφορα όργανα της Εκτελεστικής Εξουσίας (Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργούς, κλπ.) για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2022 έως 31 Μαρτίου 2022.

Στην Έκθεση, παρουσιάζεται επιπρόσθετα κατάσταση του συνόλου των εκκρεμοτήτων των πιο πάνω οργάνων, από την έναρξη της υπό αναφορά αρμοδιότητας της Επιτρόπου Νομοθεσίας, δηλαδή από την 1.9.2005.

Στην παρούσα Έκθεση, ενόψει της επαναλειτουργίας του Τομέα Διεθνών Συμβάσεων του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας, παρουσιάζονται και επισημάνσεις που αφορούν διεθνείς υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που πηγάζουν από διεθνή δεσμευτικά κείμενα. 

Η Έκθεση, μέσω των επισημάνσεων σκοπό έχει την συμβουλευτική υποβοήθηση της εκτελεστικής εξουσίας στο να εντοπιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για υλοποίηση των υποχρεώσεων που προβλέπει ένα νομοθέτημα ή ένας κυρωτικός νόμος.    

Η Έκθεση έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας, στον πυλώνα «Νομοθεσία/Επισημάνσεις».

(ΝΓ/ΕΧΡ)