Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2022 14:18

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του ΤΕ.ΠΑ.Κ. για θέματα ανάπτυξης και ικανοποίησης στεγαστικών του αναγκών

Συνάντηση με θέμα τη στήριξη της προσπάθειας του Πανεπιστημίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ. για δημιουργία σύγχρονων υποδομών για ανάπτυξη και μετεξέλιξη του, αλλά και ικανοποίηση των στεγαστικών του αναγκών, διεξήχθη σήμερα μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή και με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου.  

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρύτανη και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ. συζητήθηκαν τα προβλήματα που μέχρι στιγμής, όπως ανάφερε, δεν έχουν ξεπεραστεί για να γίνει κατορθωτή η υλοποίηση και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών.

Είπε ότι τέθηκαν χρονοδιαγράμματα και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί. «Όλα τα θέματα έχουν συζητηθεί. Θεωρώ ότι είναι ζήτημα πλέον οι υπηρεσίες να συντονιστούν καλύτερα», ανάφερε.

«Υπάρχει και από τις δύο πλευρές η διάθεση και η βούληση να υλοποιήσουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο. Στους επόμενους μήνες είμαι αισιόδοξος ότι ένα προς ένα τα έργα θα προωθηθούν και θα βρουν τη λύση τα όποια προβλήματα που είχαν ανακύψει», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.  

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ. Δρ. Χρίστος Χωματάς στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. «Όντως συζητήθηκαν όλα τα θέματα όλων των Πόλων του Πανεπιστημίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και θεωρώ ότι μπήκαμε στο δρόμο να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις, ούτως ώστε να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο σε ανάπτυξη για το καλό του τόπου και της πόλης της Λεμεσού», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι αναφορά έγινε στο θέμα χωροθέτησης του πρώην οικισμού «Βερεγγάρια» που βρίσκεται στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανέγερση εκεί φοιτητικών εστιών και ερευνητικών κέντρων όπως του Κέντρου Αριστείας ERATOSTHENES (EXCELSIOR H2020) του ΤΕ.ΠΑ.Κ., «θα δώσει μια άλλη διάσταση στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη της Λεμεσού».

Ο Πρύτανης Καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης είπε ότι συζητήθηκε η κτηριακή ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου ΤΕ.ΠΑ.Κ. Σημείωσε ότι τα κτηριακά θέματα αφορούσαν στην καρδιά της Λεμεσού και την ανάπτυξή του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, του Β’ Πόλου ανάπτυξης, που αφορά στο Παλαιό Νοσοκομείο και την Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

Πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο ήταν το θέμα ανάπτυξης του οικισμού «Βερεγγάρια» για τη στέγαση των φοιτητών μας, όπως είπε, «και την ανάπτυξη των ερευνητικών κέντρων που έχουμε δρομολογήσει». 

(ΕΦυς)