Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2022 15:21

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στη συνέντευξη Τύπου για το Μαθητικό Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζω τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που αφορά σε ένα πραγματικά πρωτοπόρο Συνέδριο για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό.

Πρωτοπόρο διότι είναι ένα μαθητικό Συνέδριο που για πρώτη φορά οργανώνεται και σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Και αυτό πραγματοποιείται στην Κύπρο! Αφορά στην αξία και τα οφέλη της άσκησης στο σώμα, στον νου, στο πνεύμα, στην υγεία. Καταλαβαίνουμε βέβαια πόσο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιούνται τα παιδιά στο νευραλγικό για την αξία ή μάλλον την απόλυτη αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης. Αφορά λοιπόν ευρύτερα την ποιότητα ζωής και την κοινωνικοποίηση. Δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε και να καταλήγουμε πόσο σημαντικό είναι και για την Πολιτεία τελικά να έχει όσο γίνεται πιο υγιείς πολίτες. Αυτό μετρά και για την κοινωνική συνοχή και την οικονομία, μην πω και για την άμυνα ακόμη.

Είναι λοιπόν φανερό ότι το Συνέδριο, με τα αποτελέσματα και συμπεράσματά του, έχει πολλά να προσφέρει σε όλους μας. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν μελέτες από μαθήτριες και μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου. Οι εργασίες των μαθητών εκπονήθηκαν μέσα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβληματισμού για τα οφέλη που φέρνουν η άθληση και η διά βίου άσκηση. Με το ίδιο πνεύμα άμιλλας του αθλητισμού έτσι και εδώ θα διακριθούν οι καλύτερες προτάσεις.

Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν, προσπάθησαν, ερεύνησαν το θέμα και θα μας παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του συνεδρίου, τα συμπεράσματα και τα πορίσματά τους. Και βεβαίως, πάνω από όλα να αναδείξουμε την ανάγκη της άσκησης και τα οφέλη της στη ζωή μας.

Την ίδια ώρα θέλω να ξέρουν τα παιδιά ότι πρωτοπορούν, αφού αυτό είναι το πρώτο Μαθητικό Συνέδριο του είδους.

Αφού μάλιστα το Συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά, οι προσπάθειες και τα επιτεύγματα των μαθητών/τριων θα φτάσουν και σε άλλα παιδιά από διάφορες χώρες. Σκέφτεται μάλιστα κανείς ότι τον δρόμο αυτό θα θελήσουν να ακολουθήσουν και άλλοι. Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε στη συνέχεια ένα παγκόσμιο συνέδριο για θέματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Τα παιδιά μας, λοιπόν γράφουν Ιστορία! Και είναι άξια συγχαρητηρίων. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι βεβαίως και οι μέντορές τους, οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής όπως και άλλων κλάδων. Ενώ συγχαρητήρια απευθύνω στους εμπνευστές του όλου εγχειρήματος και τους διοργανωτές.

Εύχομαι, τέλος, αυτή η πρώτη πιλοτική προσπάθεια με τη συμμετοχή 16 Λυκείων να γίνει θεσμός και να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία. Εμείς είμαστε εδώ και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.


(ΜΒ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα