Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2022 19:42

Επαφές του Υπουργού Άμυνας στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης πραγματοποίησε σήμερα, 31 Μαΐου 2022, σειρά επαφών και συναντήσεων στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τον Προέδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο Γερουσιαστή Robert Menendez και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του American Jewish Committee David Harris.

Συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο του Economist με θέμα την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην παρέμβαση του ανέδειξε τον περιφερειακό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου εταίρου σε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας που δρα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Αναφερόμενος στη συνεργασία με τις ΗΠΑ τόνισε ότι σταθερός στόχος παραμένει η αναβάθμιση και διεύρυνσή της. Κοινή διαπίστωση των ομιλητών: Επιθυμούμε να ζούμε σε ένα κόσμο ελεύθερο, δημοκρατικό που σέβεται την ανεξαρτησία των κρατών και το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε με τους προέδρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής κ. Κυριάκο Παπαστυλιανού και του Hellenic American Leadership Council (HALC) κ. Έντυ Ζεμενίδη.

(ΣΧ)