Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-06-2022 20:08

Ολοκλήρωση 5ης Τριμερούς Συνάντησης Υπουργών Άμυνας Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Κάιρο, η 5η Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας.

Η τριμερής συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία ανασκόπησης της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας του περασμένου έτους και συζήτησης μελλοντικών δράσεων και συνεργασιών.

Η τριμερής στρατιωτική συνεργασία στηρίζεται στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου και ενδυνάμωσης της περιφερειακής ασφάλειας.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφερε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την μέχρι σήμερα πρόοδο και είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί με κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδευσεις».

Σημειώνεται ότι οι τρεις Υπουργοί συνυπέγραψαν Κοινή Δήλωση στην οποία καταγράφεται η  στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στους τομείς της ενέργειας, θαλάσσιας ασφάλειας και τη δυνατότητα η Ανατολική Μεσόγειος να  αποτελέσει εναλλακτική πηγή για τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Πετρίδης πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, όπου συζήτησαν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην αμυντική  συνεργασία των κρατών μας.

(ΕΚ)