Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2022 18:10

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Υπουργό Υγείας του Ισραήλ

O Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε σήμερα Τρίτη, 21 Ιουνίου, συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογο του κ. Nitzan Horowitz. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η επιδίωξη αμοιβαίας συνδρομής με τη μεταφορά ασθενών, ιατρικού προσωπικού και προμηθειών σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές, συγκρούσεις κτλ. Επίσης, η ενεργοποίηση και διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα της μεταμόσχευσης και αποθήκευσης στρατηγικών αποθεμάτων Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηπαντέλα, είπε πως το Υπουργείο Υγείας έχει εξαιρετική συνεργασία με το Ισραήλ, μια χώρα που βρίσκεται πάντοτε δίπλα στην Κύπρο σε περιπτώσεις δύσκολων περιστατικών. Ο Υπουργός επεκτάθηκε στα θέματα της συνάντησης, ενώ επιπλέον, δήλωσε ότι συζητήθηκαν τρόποι για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία περί μεταμοσχεύσεων για να δούμε τις πρώτες περιπτώσεις μεταμόσχευσης μεταξύ των δύο χωρών. Τέλος, δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας θα μελετήσει τις εισηγήσεις του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, οι οποίες και θα συζητηθούν σε μελλοντική επίσκεψη του κ. Χατζηπαντέλα στο Ισραήλ, με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας. Όσον αφορά στην πανδημία COVID-19, ο Υπουργός δήλωσε ότι στη συνάντηση αποφασίστηκε στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με συχνή ανταλλαγή πληροφοριών για την καλύτερη δυνατή διαχείριση ενδεχομένου νέου κύματος επιμολύνσεων.

Με τη σειρά του, ο κ. Horowitz υπογράμμισε τη φιλία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, λέγοντας ότι οι δύο χώρες αποτελούν σύμμαχους με εξαιρετικές σχέσεις σε όλους τους τομείς. Σκοπός της επίσκεψης του, δήλωσε, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη δεσμών όσον αφορά ιατρικές υπηρεσίες και το σύστημα υγείας. «Δεν είμαστε μόνο κοντά γεωγραφικά, αλλά ενστερνιζόμαστε κοινές αξίες, ενδιαφέροντα και στρατηγική. Συζητήσαμε επίσης άλλα θέματα υγείας όπως μεταμοσχεύσεις, καθώς επίσης και τη συνεργασία μεταξύ των Κυπριακών και Ισραηλινών νοσοκομείων, η οποία αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή, προς όφελος και των δύο χωρών.»

Ακολούθως, οι δύο Υπουργοί και οι ακόλουθοι τους θα επισκεφθούν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

(ΑΦ/ΝΓ)