Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2018 20:15

Χαιρετισμός Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραλίμνια 2018

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραλίμνια 2018, το οποίο διοργανώνεται από τη Χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου «Ανεμόεσσα».

Γνωρίζω ότι ο πολιτισμός, με τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είναι από τις προτεραιότητες των Δήμων και των άλλων οργανωμένων συνόλων της περιοχής που βασίζονται στη βαθιά πίστη και τον σεβασμό μας προς τις παραδόσεις και τις ρίζες μας. Γι’ αυτό και η μεγάλη ανταπόκριση που έχουν πάντα από το κοινό οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν σχέση με τη μουσική, η οποία διαχέεται παντού και μας αγκαλιάζει όλους σαν ευλογία.

Μέσα από τη δύναμη της Μουσικής Τέχνης μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γύρω μας συμβάλλοντας ουσιαστικά σε μια καλύτερη κοινωνική παιδεία. Θα σημείωνα μάλιστα σχετικά και τις αναφορές του Πλάτωνα, που πίστευε πολύ στην εκπαιδευτική αξία της μουσικής ως μέσου αγωγής και καλλιέργειας ήθους, ότι «η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά  στη σκέψη» και πως, ακόμη, «ο ρυθμός και η μελωδία εισχωρούν στα τρίσβαθα της ψυχής δίνοντας της ευπρέπεια και ομορφιά».

Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας αντικρίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι τόσοι πολλοί συνάνθρωποί μας, διαφόρων ηλικιών, ασχολούνται με την καλλιέργεια της χορωδιακής μουσικής η οποία φέρνει ακόμα πιο κοντά τους ανθρώπους δημιουργώντας τους κοινό όραμα και στόχους. Η ενασχόλησή τους αυτή αποτελεί χαρά για τους ίδιους και δώρο για την κοινωνία μας.

Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραλίμνια 2018 με θέμα «τη μουσική περιδιάβαση στα ελληνικά μονοπάτια του χθες». Συγχαίρω δε θερμά τους υπευθύνους και τα μέλη τόσο της Χορωδίας «Ανεμόεσσα», όσο και των άλλων χορωδιών που συμμετέχουν, του Δήμου Αραδίππου, τη «Μελιζόνα» του Δήμου Παραλιμνίου, τη «Μελωδία» του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών, τη «Διατονική» του Πέρα Χωρίου Νήσου και την «Αοιδών Φωνές», επίσης, του Δήμου Παραλιμνίου, καθώς και τη σχολή χορού «Passion Dance» που συμμετέχει και αυτή στο πρόγραμμα.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ και για το μήνυμα που εκπέμπει η εκδήλωση ότι είμαστε εδώ ριζωμένοι με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις μας, το παρόν και το μέλλον μας.

_____________

ΡΜ/ΣΧ