Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2018 08:39

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 12ης Ιουλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 13ης  Ιουλίου  2018 ανταποκρίθηκε  σε 40 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, δεκαοκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις και μια ψευδή κλήση.

Η ώρα 15.35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποκαλάμες, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, σε δύσβατη περιοχή βόρεια του Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με συνολικά οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η ώρα 17.30. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα του τμήματος Δασών, μια φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας, ένα όχημα μεταφοράς νερού και ερπυστριοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης και δυο εκσκαφείς των Δήμων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας οι οποίοι δημιουργούσαν αντιπυρικές λωρίδες και διόδους για τις επίγειες δυνάμεις. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από όρια  δρόμου και 150 μέτρα από το ογκολογικό στον Άγιο Αθανάσιο προς Μαθικολώνη. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου πέντε εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 18.47 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  κουζίνα ιδιωτικής διώροφης κατοικίας στον 1ο όροφο, στην οδό Κανάρη, στη Σωτήρα.  Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.01. Από την πυρκαγιά καταστραφήκαν εξοπλισμός της κουζίνας και η μαγειρική εστία. Η ιδιοκτήτρια της οικίας εισέπνευσε καπνό από την πυρκαγιά και αφού της παρασχέθηκε οξυγόνο από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στη μαγειρική εστία.

ΑΧ/ΕΙ