Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2022 18:23

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας κ. Κώστα Τσιάρα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας κ. Κώστα Τσιάρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με πρόσκληση της ομολόγου του κ. Στέφης Δράκου. Στη συνάντηση κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί και οι άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής για θέματα που εμπίπτουν στην καθ’ ύλην αρμοδιότητά του και ειδικότερα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της δικαιοσύνης στην χώρα του, με την εισαγωγή συστημάτων ψηφιοποίησης στις δικαστικές διαδικασίες και τη σημαντική αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής των δικαστηρίων σε όλη την χώρα, με απώτερο πάντοτε στόχο την επίσπευση της απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη.

Η Πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά της, προέβη σε εκτενή ενημέρωση και αποτύπωση της κατάστασης στην Κύπρο, σε σχέση με την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας υπηρεσίας, όπως και των εκκρεμούντων ενώπιον της Βουλής νομοσχεδίων για τη δικαστική μεταρρύθμιση που αποτελούν, συν τοις άλλοις, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση πόρων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, καθώς και το διακύβευμα της νέας ψηφιακής εποχής.

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η παροχή στην Κύπρο της κτηθείσας στην Ελλάδα τεχνογνωσίας,  σε θέματα ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης.   

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)