Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-06-2022 15:03

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την πρόεδρο και τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, συνάντηση με την πρόεδρο και τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τον ρόλο που οφείλει να επιτελεί το σωφρονιστικό σύστημα στη Δημοκρατία, καθώς και για τις συναφείς πρωτοβουλίες και δράσεις του υπό αναφορά συνδέσμου ως προς την αναβάθμιση του εν λόγω συστήματος και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσώπων τα οποία στερούνται την προσωπική τους ελευθερία εν γένει.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι υπόδικοι και οι καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων ο υπερπληθυσμός των φυλακών. Επί τούτου υπογραμμίστηκε η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική παρακολούθηση αφενός των υποδίκων, εκκρεμούσης της δίκης τους, και αφετέρου των καταδικασθέντων ως εναλλακτικός τρόπος τιμωρίας. Επιπροσθέτως, έγινε ειδική μνεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αποφυλακισθέντες κυρίως ως προς την εργοδότησή τους.

Τέλος αφού, επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση στενής συνεργασίας μεταξύ του νομοθετικού σώματος και του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, η Πρόεδρος της Βουλής ανέλαβε τη δέσμευση να συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων και αποφυλακισθέντων. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)