Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2018 09:43

Επίδοση διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας της Κύπρου στην Αυστρία

H νέα Πρέσβειρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία κα Έλενα Ράφτη επέδωσε τα διαπιστευτήριά της προς τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αυστρίας δρα Alexander Van der Bellen σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Hofburg της Βιέννης στις 10 Ιουλίου 2018.

Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, η κα Πρέσβειρα διαβίβασε στον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, διαβεβαιώνοντας ότι θα εργαστεί με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη εξαίρετων σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Αυστρία.

Κατά τη διάρκεια κατ’ ιδίαν συνομιλίας με τον Πρόεδρο Van der Bellen, η κα Ράφτη ευχαρίστησε για τη διαχρονική στάση αρχών της Αυστρίας στο Κυπριακό.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, η κα Πρέσβειρα ενημέρωσε τον Αυστριακό Πρόεδρο ότι η κρίση έχει διέλθει, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της κυπριακής κοινωνίας.

Πρόσθετα, ο Πρόεδρος Van der Bellen ζήτησε να πληροφορηθεί για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Βιέννη, για την οποία η κα Ράφτη τον ενημέρωσε ότι η Πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με την Καγκελαρία και το Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

(ΜΛ/ΕΙ)