Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2022 14:12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης κ. Κόλιν Στιούαρτ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της ετοιμασίας των εξαμηνιαίων εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν τον ερχόμενο Ιούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε τις σταθερές θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και εξέφρασε τη λύπη του για την απόρριψη των προτάσεων του για υιοθέτηση τολμηρών μέτρων οικοδόμησης  εμπιστοσύνης που θα δημιουργούσαν το κατάλληλο κλίμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος τόνισε, επίσης, την έντονη ανησυχία του από τα νέα τετελεσμένα που επιδιώκει η Τουρκία, αλλά και την απαράδεκτη ρητορική που αναπτύσσεται από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης και όσων την εκπροσωπούν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

 

(ΡΜ/ΣΧ)