Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2022 18:26

Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στην τελετή βράβευσης των στρατιωτών που έκαναν συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης

Καταρχάς θα ήθελα να μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Υπουργού Άμυνας που παρά την περί του αντιθέτου επιθυμία του, δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρευρίσκομαι στην τελετή βράβευσης των 10 κληρωτών οπλιτών της 2021 ΕΣΣΟ, που διακρίθηκαν για τη συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης. Η εκδήλωση αυτή, έχει καταστεί πλέον θεσμός με θετικό αντίκτυπο.

Τους υπό βράβευση οπλίτες συγχαίρω θερμά για την ευσυνειδησία και την υπεύθυνη συμπεριφορά τους.

Το σχέδιο έχει απώτερο σκοπό να προστατεύσει τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των εθνοφρουρών, αλλά και των Συμβασιούχων Οπλιτών, από τη μάστιγα των οδικών δυστυχημάτων.

Ευχαριστώ θερμά τη CNP Ασφαλιστική και ιδιαίτερα τον Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου κ. Τάκη Φειδία και τον Γενικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Στυλιανού, όπως και όλο το προσωπικό της εταιρείας για την αγαστή συνεργασία, καθώς και για τη χορηγία των 10 Τablets, με τα οποία θα βραβευθούν οι εθνοφρουροί μας.

Μέσω του Σχεδίου, ο οπλίτης αξιοποιεί το χρόνο που χρειάζεται για τη διακίνησή του, διότι από τη στιγμή που επιβιβάζεται στο λεωφορείο, για την Εθνική Φρουρά θεωρείται ότι ήδη έχει παρουσιαστεί για υπηρεσία στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί, άρα αποφεύγει με αυτό τον τρόπο το άγχος της έγκαιρης προσέλευσης και εκμηδενίζει τον κίνδυνο οδήγησης υπό την πίεση του χρόνου. Ταυτόχρονα βοηθά και την οικογένειά του αποφεύγοντας περιττά έξοδα διακίνησης.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όλο και περισσότεροι οπλίτες, κληρωτοί και συμβασιούχοι, αξιοποιούν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης.

Θα πρέπει ωστόσο να μην ξεχνάμε ποτέ ότι, όσα κίνητρα κι αν προσφέρουμε, όσες πρωτοβουλίες κι αν αναλάβουμε, τίποτα δεν εξασφαλίζουμε, εάν δεν αναπτυχθεί και εμπεδωθεί η οδική συνείδηση και η ορθή χρήση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από όλους.

Την περασμένη Παρασκευή περατώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εβδομάδα οδικής ασφάλειας για τους εθνοφρουρούς, η οποία φέτος αναβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό, με τη συνδρομή του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Η χρήση εξομοιωτών, η ουσιαστική συμμετοχή των πρεσβευτών οδικής ασφάλειας, καθώς και για πρώτη φορά η συμμετοχή από την Ελλάδα του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έδωσαν φέτος μια ιδιαίτερη ώθηση καθώς η όλη εκπαίδευση ήταν διαδραστική και ουσιώδης.

Η προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκεται στρατιωτικό προσωπικό, θα συνεχιστεί με νέες δράσεις με τελικό σκοπό το μηδενισμό τους.

Θέλω να επαναλάβω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους όσοι συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια για εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Ιδιαίτερα επιθυμώ να συγχαρώ ξεχωριστά τον κάθε έναν από εσάς, τους οπλίτες μας που βραβεύουμε σήμερα, διότι αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους που υπηρετούν την πατρίδα.

Σας ευχαριστώ!

---------------

Σημ.: Τον χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέας Λουκά.


(ΜΒ)