Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2018 11:47

Υπογραφή συμβολαίων για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στα Σπήλια

Υπογράφτηκε στις 11/6/2018, μεταξύ του Επάρχου Λευκωσίας κ. Μάριου Παναγίδη και της εργοληπτικής εταιρείας ΑΝ. Christou Properties & Construction Ltd, στη παρουσία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου τα συμβόλαια για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στα Σπήλια.

Το έργο αφορά την αναπαλαίωση του παλιού δημοτικού σχολείου της κοινότητας και την μετατροπή του σε περιφερειακό πολιτιστικό κέντρο το οποίο θα αξιοποιείται από τις κοινότητες Σπήλια-Κούρδαλι και Καννάβια. Το κτήριο θα αναπαλαιωθεί διατηρώντας έτσι τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα και εντός του κτηρίου θα δημιουργηθεί μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και μικρότερη αίθουσα προβολών και διαλέξεων, καθώς και χώροι υγιεινής.

Η ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου στα Σπήλια αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη στη περιοχή τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

  • Προσέλκυση ρεύματος επισκεπτών ντόπιων και τουριστών σε μια κεντρική περιοχή της Κύπρου, με σημαντική ιστορική αξία.
  • Ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της υπαίθρου.
  • Ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων στη περιοχή αφού αναμένεται ότι με τη δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και οικονομικές δραστηριότητες.
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα του έργου και την αναμενόμενης οικονομικής δραστηριότητας.

Η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Σπηλιών, με μέγιστο συνολικό κόστος €416.042,38 + Φ.Π.Α., συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (50,35%), την Κυπριακή Δημοκρατία (44,65%) και το Κοινοτικό Συμβούλιο Σπηλιών (5%). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

(ΜΓ/ΕΙ)