Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2022 15:25

Υπογραφή Συμφωνίας για προμήθεια ατομικού εξοπλισμού θωράκισης και προστατευτικού εξοπλισμού για την Εθνική Φρουρά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στο Υπουργείο Άμυνας η υπογραφή της Συμφωνίας για την προμήθεια ατομικού εξοπλισμού θωράκισης και προστατευτικού εξοπλισμού για το σύνολο της Εθνικής Φρουράς.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης τόνισε ότι αμετάθετος στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό και δυνατότητες για να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη.

Τόνισε ότι η ανάγκη για την αντικατάσταση των μέσων προστασίας επιβιωσιμότητας του μαχητή (δηλαδή ο φόρτος Μάχης) κρίθηκε αναγκαία. Σημείωσε ότι, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ευρεία προμήθεια ολοκληρωμένου σύγχρονου ατομικού εξοπλισμού θωράκισης και προστατευτικού εξοπλισμού για το σύνολο του προσωπικού.

Οι ανάδοχοι κατασκευαστές του προγράμματος είναι η εταιρείες Source Vagabond και Marom Dolphin, οι οποίες εδρεύουν στο Ισραήλ και έχουν μακροχρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό και κατασκευή συναφούς εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος προστατευτικός εξοπλισμός που θα προμηθευτεί η Εθνική Φρουρά χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε πρώτο στάδιο θα καλυφθούν οι ανάγκες της Ενεργού Δύναμης και σε κατοπινό της εφεδρείας και εθνοφυλακής.

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο ΓΔ κ. Ανδρέας Λουκά και εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ ο ΓΔ της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) Ταξίαρχος κ. Yair Kulas.

(ΝΓ/ΣΧ)