Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2022 12:55

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και της ΕΠΟΕ ΕΟΣΕΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού  η οποία του παρέδωσε επιταγή με ποσό που αποτελεί προϊόν εράνου για τους πυρόπληκτους στις Επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού.

Παραδίδοντας την επιταγή, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ηλίας Δημητρίου είπε ότι «το εθελοντικό κίνημα δηλώνει πάντα παρών στα δύσκολα που υπάρχουν στην κυπριακή κοινωνία και όχι μόνο. Είναι μια πορεία διαχρονική που αφορά τους εράνους στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην άριστη συνεργασία του Συμβουλίου με τον Επίτροπο του Πολίτη κ. Παναγιώτη Σεντώνα σε ό,τι αφορά και τη βοήθεια που απεστάλη στην Ουκρανία «αισθανόμενοι τον πόνο της προσφυγιάς που είχε περάσει η Κύπρος το 1974», όπως είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια «διότι το κίνημα εθελοντισμού στην Κύπρο έχει αναπτυχθεί σε βαθμό που να αποτελεί πρότυπο σε πολλές των ευρωπαϊκών και άλλων χωρών μέσα από την ανθρωπιστική συνδρομή που παρέχει σε ώρες ανάγκης και όχι μόνο για τον κυπριακό λαό, αλλά και για όσες άλλες των χωρών μέσα από καταστροφικές συνέπειες έχουν την ανάγκη.

Και απέδειξε ο κυπριακός λαός, ιδιαίτερα μέσα από το εθελοντικό κίνημα ότι διαθέτει ανθρωπιά, ότι διαθέτει εκείνο το κράμα της νοοτροπίας πως δεν μπορεί να μένει αδιάφορος στα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη μας».

Πρόσθεσε ότι το ποσό που παρέδωσε το Συμβούλιο, το οποίο ανέρχεται στις 16.300 ευρώ, θα κατατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο για τις ανάγκες των πυρόπληκτων και ευχήθηκε κάθε πρόοδο στις προσπάθειες που καταβάλλει το Συμβούλιο.  

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΕ ΕΟΣΕΚ κ. Αντώνης Χρυσοστόμου παρέδωσε επιταγή ύψους 20.000 ευρώ εκ μέρους της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΑΤΗΚ, σημειώνοντας ότι δηλώνουν το παρών τους οι υπάλληλοι της ΑΤΗΚ σε διάφορα έργα που αφορούν την κοινωνία, όπως εράνους, δεντροφυτεύσεις και άλλες δράσεις.

Εξάλλου, ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της μη μετοχοποίησης της ΑΤΗΚ με την απόσυρση σχετικού νομοσχεδίου, καθώς και για την κατάργηση της πρόνοιας του Κανονισμού για  πλεονάζον προσωπικό στην ΑΤΗΚ, η οποία καταργήθηκε μετά από 60 χρόνια που βρισκόταν σε ισχύ, με πολιτική απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους υπαλλήλους της ΑΤΗΚ που «εμπνεόμενοι από το ίδιο πνεύμα εθελοντισμού έχουν σήμερα αποδείξει πόσο ενδιαφέρονται όχι μόνο για τα συνδικαλιστικά, αλλά και τα όσα κοινωνικά ή άλλα προβλήματα δημιουργούνται», σημειώνοντας ότι «η πολυσχιδής, πολύμορφη δράση σας αποδεικνύει ότι ο υγιής συνδικαλισμός είναι αυτός που οδηγεί στις επιτυχίες».

Τέλος, ανέφερε ότι στα θέματα που απασχολούσαν τις συντεχνίες δόθηκαν λύσεις λόγω της σοφίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και της αξιολόγησης ορθολογισμού από πλευράς Κυβέρνησης με στόχο να αποφεύγονται άστοχες περιπέτειες.  

(ΡΜ/ΕΚ/ΕΧΡ)