Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-07-2022 12:09

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο 26ο Συνέδριο του Economist, στην Αθήνα

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συμμετείχε στο 26ο Συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Πετρίδης, μαζί με τους Υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και του Ισραήλ κ. Benny Gantz, συμμετείχαν στην ενότητα για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις από τη διεθνή γεωπολιτική αστάθεια.

Στην ομιλία του, ο κ. Πετρίδης, τόνισε ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής επηρεάζονται από το διεθνές κλίμα αστάθειας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι η Κύπρος, σε συνεργασία με χώρες όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ, συμβάλλουν έμπρακτα στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Ο Υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι, ένα βασικό δίδαγμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι η ανάγκη ελέγχου των αναδυόμενων και των προβαλλόμενων αναθεωρητικών τάσεων και πολιτικών. Ειδικότερα, ανέφερε ο κ. Πετρίδης, όταν αυτές οι τακτικές προέρχονται από κράτη που αμφισβητούν ευθέως και κατ´ εξακολούθηση το κανονιστικό πλαίσιο του διεθνούς συστήματος και το διεθνές δίκαιο. Κατά συνέπεια, σημείωσε, ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου απειλείται από τον τουρκικό αναθεωρητισμό που επηρεάζει τη σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Υπουργός Άμυνας είχε χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο της τακτικής πολιτικής διαβουλεύσεων για επισκόπηση της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας σε διμερές και τριμερές επίπεδο. Συναντήθηκε επίσης και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανό-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) κ. David Harris.

(ΝΓ/ΣΧ)