Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-02-2018 13:30

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου

Την πεποίθηση ότι η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αντανακλά στην ευρεία κοινωνική αποδοχή εξέφρασε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, επιστρέφοντας από την τελετή παράδοσης θαλάμων του νοσοκομείου Αθαλάσσας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ερωτηθείς, είπε ότι «σίγουρα σήμερα» θα υπάρξει ανακοίνωση για τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, διευκρινίζοντας ότι, ενδεχομένως, θα γίνει από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Ερωτηθείς, είπε ότι δεν έχει αντικατασταθεί κανείς από τους Υπουργούς ή άλλους υπηρετούντες σε αξιώματα, προσθέτοντας ότι «αυτό θα γίνει την 1η Μαρτίου».

Σε ερώτηση αν εκτιμά πως η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αντανακλά αυτό που είχε δηλώσει πρόσφατα περί ευρείας κοινωνικής αποδοχής, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτό πιστεύω. Η κοινωνία θα κρίνει από αυτά που θα ανακοινωθούν».

Κληθείς να πει κατά πόσο αυξάνεται ο αριθμός της συμμετοχής γυναικών στο Υπουργικό Συμβούλιο, απάντησε «σίγουρα ναι».

Κληθείς να αναφερθεί στον αριθμό γυναικών που θα συμμετέχουν, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι, συνολικά, θα είναι τέσσερεις γυναίκες στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα.

--------------------------
ΡΜ/EA/ΕΙ