Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-07-2022 18:48

Γραπτή δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου για την υπερψήφιση της συνταγματικής τροποποίησης για δημιουργία τριτοβάθμιας δικαιοδοσίας στα δικαστήρια

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία και τους πολίτες. Η Βουλή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Άνοιξε το δρόμο στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Στέλνοντας σε χιλιάδες συνανθρώπους μας το μήνυμα ότι αφουγκράζεται τις αγωνίες τους, δίνοντας λύσεις στα προβλήματά τους.

Ευχαριστώ τις πολιτικές δυνάμεις που έθεσαν το καλό του πολίτη πάνω από κάθε σκοπιμότητα.

Ευχαριστώ τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών που όλοι μαζί μέσα σε κλίμα συναινετικής προσέγγισης, πνεύμα καλής θέλησης συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση και βελτίωση των νομοσχεδίων.

Ιδιαίτερα όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών τον κ. Νίκο Τορναρίτη του οποίου ο ρόλος όχι μόνο ήταν καταλυτικός αλλά και αποφασιστικός για να οδηγηθούν τα νομοσχέδια ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής.

Ευχαριστώ τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο που δεν άφησε επιμέρους διαφωνίες του να αποτελέσουν τροχοπέδη, και με σθένος όχι μόνο υποστήριξε αλλά συνέβαλε στη διαμόρφωση των νομοσχεδίων.

Ευχαριστίες οφείλονται στο Ανώτατο Δικαστήριο, στον Γενικό Εισαγγελέα που διετέλεσε και Υπουργός Δικαιοσύνης και επίσης στους προκατόχους μου κ. Ιωνά Νικολάου και κα Έμιλυ Γιολίτη.

Προσδοκούμε την επόμενη Πέμπτη να ολοκληρωθεί αυτή η οφειλόμενη επανάσταση στη δικαιοσύνη. Για να ξεκινήσει μια νέα περίοδος για το κράτος δικαίου της Κύπρου. Και το επίτευγμα ανήκει σε όλους.

Τέλος, σας διαβεβαιώνω ότι ο εκσυγχρονισμός δεν σταματά την άλλη Πέμπτη, αλλά θα είναι συνεχής, προσωπικά παραμένοντας κοντά στους θεσμούς και τις πολιτικές δυνάμεις με τους οποίους ήδη βρίσκομαι σε επαφή, για τα επόμενα εκσυγχρονιστικά βήματα που ακολουθούν.


(ΜΒ)