Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-07-2018 09:20

Επαφές του βουλευτή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην Κυπριακή παροικία του Σύδνεϋ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζοντας τις επαφές του στην Κυπριακή παροικία του Σύδνεϋ, παρέστη χθες σε εκδήλωση στο Οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας, στην παρουσία μελών της Ομοσπονδίας, του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ) και της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα ΝΝΟ.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε με εκπροσώπους των Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης στην Κύπρο της Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ελπίδα η προσπάθεια αυτή των ΗΕ να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την επιμονή στον διάλογο. Η Τουρκία, ανέφερε ταυτόχρονα, οφείλει να αποδείξει στην πράξη πως διαθέτει την πολιτική βούληση, ιδιαίτερα όσον αφορά στα κεφάλαια της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι νέες τριμερείς συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και άλλων χωρών της περιοχής και τονίστηκε η αναβαθμισμένη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία της Κύπρου ένεκα της ανεύρεσης του φυσικού αερίου. Ο κ. Νεοφύτου απάντησε, επίσης, σε ερωτήσεις σε σχέση με την απόδοση της κυπριακής οικονομίας, ιδιαίτερα στον τουριστικό και επενδυτικό τομέα. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι, παρά τις προκλήσεις, η κυπριακή οικονομία παραμένει σταθερή και σε θετική πορεία ανάκαμψης.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα  που αφορούν στην Κυπριακή Κοινότητα Αυστραλίας και τρόποι περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών με την Κύπρο. Ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε τη σημασία της ενεργού ανάμειξης των Κυπρίων στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αυστραλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Νεοφύτου παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΣΕΚΑ στο Σύδνεϋ. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τα μέλη της παροικίας για το αξιέπαινο έργο που επιτελούν στην Αυστραλία, έχοντας ως πρώτο μέλημα την προώθηση των συμφερόντων της ιδιαίτερης τους πατρίδας. Ανέφερε, ακόμη, ότι όλοι οι Κύπριοι ανεξαιρέτως, μπορούν να μοιραστούν μαζί το κοινό τους μέλλον σε ένα φυσιολογικό κράτος, χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους, χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Άλλωστε, είπε καταληκτικά, η ιδιότητα της χώρας ως κράτος μέλος της ΕΕ αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον μιας επανενωμένης Κύπρου.

Ο κ. Νεοφύτου βρίσκεται στην Αυστραλία εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας για τις μαύρες επετείους του 1974, μετά από σχετική πρόσκληση της Παναυστριαλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα.

__________

/ΣΧ