Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2022 10:31

Μετάβαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας στην Αυστραλία

Για την Αυστραλία αναχωρεί σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει η κυπριακή παροικία για τις μαύρες επετείους του Ιουλίου 1974 στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, τη Βρισβάνη και το Σίδνεϋ.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, βουλευτές, υπουργούς και άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους, μέλη των οργανωμένων συνόλων της παροικίας ενώ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Κυπριακό Ελληνισμό και ιδιαίτερα το κυπριακό πρόβλημα.

 Κατά την παραμονή του στην Αυστραλία, ο κ. Δημητριάδης θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους για θέματα ναυτιλίας και γαλάζιας οικονομίας με στόχο την εδραίωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των συναφών διεθνών οργανισμών και της Κοινοπολιτείας. Θα έχει, παράλληλα, συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους με σκοπό την προβολή της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου και την προώθηση της κυπριακής ναυτιλίας.

 Ο Υφυπουργός θα συνοδεύεται από την κα Μάρθα Μαυρομμάτη, Ύπατη Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία.

(ΕΠ/ΙΚ)