Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-07-2018 19:46

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση των διαδικασιών που θα διέπουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020. Σε παρέμβασή του, ο κ. Καδής χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν ως στόχο την απλούστευση των διαδικασιών που ακολουθούνται στα πλαίσια της πολιτικής, προς όφελος των αγροτών και των κρατικών Υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ότι η αναθεώρηση της ΚΑΠ πρέπει να στοχεύει στην υιοθέτηση διαδικασιών που είναι γρήγορες, ευέλικτες, διάφανες και λαμβάνουν υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Επίσης, θα πρέπει να συμβάλλουν στη μείωση  του διοικητικού φόρτου για τους αγρότες και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών.

Ο κ. Καδής τόνισε ότι η ΚΑΠ δεν πρέπει απλώς να αποσκοπεί στην επίτευξη των δεικτών της ΕΕ ή την αποφυγή ποινών οικονομικής φύσεως, αλλά να ωθεί τα κράτη μέλη να επικεντρώνονται στην εφαρμογή μέτρων που αντιμετωπίζουν επαρκώς τα ιδιαίτερα προβλήματα της γεωργίας της κάθε χώρας.

Τέλος, η Κύπρος εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς την Πολωνία για το πρόβλημα της ξηρασίας που αντιμετωπίζει η χώρα. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, ο κ. Καδής σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η ξηρασία, αφού όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Κύπρος πλήττεται από παρατεταμένη ξηρασία. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι η Κύπρος υπέβαλε σχετικό έγγραφο στο Συμβούλιο Υπουργών του Ιουνίου και ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι προτίθεται να συνεργαστεί με την ομάδα του Επιτρόπου Hogan και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή μέτρων που θα συμβάλουν στη βέλτιστη διαχείριση του θέματος.

(MΦ/ΕΙ)