Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-07-2022 19:59

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην απονομή του μεταλλίου «Εξαίρετης Προσφοράς» σε ομογενείς

Νιώθω πραγματικά ιδιαίτερη συγκίνηση. Πρώτον διότι ξανασυναντιόμαστε ύστερα από τρία χρόνια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Νιώθω, όμως, και συγκίνηση διότι είναι η τελευταία χρονιά που σας υποδέχομαι, ύστερα από μια δεκαετή θητεία στην Προεδρία, στους κήπους του Προεδρικού και σας καλωσορίζω στην πατρίδα που με τόσες θυσίες έχετε υπηρετήσει.

Νιώθω πραγματικά την ανάγκη να εκφράσω θερμές ευχαριστίες γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, είδα, έζησα, βίωσα τι σημαίνει να αγωνίζεται κάποιος, να προσφέρει κάποιος ανιδιοτελώς, προκειμένου να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την πατρίδα μας.

Οι δικοί σας αγώνες ήταν που μας έδιναν τη δύναμη, που μας έδιναν το κουράγιο, που πολλές φορές επέτρεψαν ή υπαγόρευσαν σε Κυβερνήσεις να υιοθετήσουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλαμε προκειμένου να εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Νιώθω ευτυχής διότι πραγματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας μου δόθηκε το προνόμιο, η τύχη, η ευκαιρία να συναντήσω ανιδιοτελείς ανθρώπους που μέσα από προσωπικές και οικονομικές θυσίες έδωσαν αγώνες υπέρ της πατρίδας μας. Αλλά την ίδια ώρα, νιώθω και ιδιαίτερη περηφάνεια γιατί πραγματικά η παρουσία σας στο εξωτερικό έδωσε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας, έδωσε τη δυνατότητα σε εσάς να διακριθείτε όχι σαν απλά Κύπριοι πολίτες αλλά σαν παγκόσμιοι πολίτες. Και δεν είναι τυχαία η απόφαση που πήραμε εδώ και μερικά χρόνια να απονέμουμε το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς σε διακεκριμένους συμπατριώτες μας που μας τιμούν τόσο ως Κύπριους αλλά ιδιαίτερα που συνεισφέρουν και μας τιμούν στο εξωτερικό.

Με αυτά τα λόγια θέλω να σας καλωσορίσω για άλλη μια φορά, να εκφράσω θερμά συγχαρητήρια στους τιμώμενους.

Απόψε, πέραν των όσων έχουν στο παρελθόν καταξιωθεί της ελαχίστης τιμής που σας οφείλουμε, θα τιμηθεί μετά θάνατον ο φίλος και συμμαθητής μου, αλλά και γνωστός ανά το παγκύπριο και στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αγγλίας, αείμνηστος Κρις Λαζαρή, ως επίσης η Δρ Μαρία Θεοδούλου, η Δρ Μαρία Καβαλλάρης, η Δρ Αναστασία Κυπριανού, η κα Τασούλα Σαπαρίλλα, ο κ. Μιχάλης Βιολάρης, ο Δρ Νικόλαος Ζάμπογλου, ο κ. Λουκάς Πουρούλης, ο Δρ Στεπάν Κερκιασαριάν, ο κ. Κύπρος Τσέντας και ο κ. John Christodoulou.

Εκφράζω για άλλη μια φορά ευγνώμονες ευχαριστίες και καλώ τους νέους να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα των τιμωμένων.

Σας ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη συνεργασία, αλλά και για την προσφορά σας στην πατρίδα μας.

(ΡΜ/ΝΓ)