Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2022 10:02

Μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε στις 30 Ιουλίου κάθε χρόνο, ως μία ετήσια εκδήλωση. Η εμπορία ανθρώπων και η σύγχρονη δουλεία αποτελούν ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα και η εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών αυτή τη μέρα έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να αυξήσει την πρόληψη αυτού του φαινομένου.

Χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε χρόνο καταλήγουν στα χέρια διακινητών, συχνά μέσω εξαπάτησης και παραπλάνησης, πιστεύοντας ότι οδηγούνται σε ένα καλύτερο αύριο, ότι οδηγούνται σε μια δουλειά που θα κάνει την οικογένειά τους καλύτερη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι εγκλωβίζονται στη διακίνηση, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: χάνουν τα δικαιώματα και την ταυτότητά τους, χρησιμοποιούνται και κακοποιούνται. Πρόκειται για μια «βιομηχανία» που δεν απέχει πολύ από τα ναρκωτικά, το δουλεμπόριο και τα όπλα όσον αφορά το κέρδος για τους διακινητές.

Ένα παγκόσμιο πρόβλημα όπως η εμπορία ανθρώπων χρειάζεται μια παγκόσμια λύση. Για τον τερματισμό αυτού του ντροπιαστικού φαινομένου χρειάζεται συλλογικά, πολιτεία και κοινωνία, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να πατάξουμε αυτό το έγκλημα. Να ευαισθητοποιήσουμε, να ενθαρρύνουμε και να επαγρυπνούμε.

Η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, στο δικό της μήνυμα επ΄ ευκαιρία της παγκόσμιας αυτής μέρας, τονίζει ότι για να έχουμε αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη όσο και στην εξάλειψη του φαινομένου αυτού πρέπει να υπάρχει παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία των διακινητών/ενόχων από την μία πλευρά και από την άλλη είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση των θυμάτων. Παράλληλα, η κα Αντωνίου αναφέρει ότι θα πρέπει τα θύματα όταν εντοπίζονται να τυγχάνουν της απαιτούμενης προστασίας αλλά και των καλύτερων διευκολύνσεων, για πρόσβαση στις δομές υγείας, ψυχολογικής στήριξης και γενικότερα σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες.

(ΝΓ/ΕΧΡ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα