Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-08-2022 18:42

Επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέας Κυπριανού, υποδέχτηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου όπου παρακάθησαν σε σύσκεψη με τον Βοηθό Επίτροπο κ. Ανδρέα Ευαγγέλου και ανώτερα στελέχη του Οργανισμού.

Στην συνάντηση ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέας Κυπριανού ενημέρωσε την Πρόεδρο, για τον ρόλο, το έργο, την αποστολή του ΚΟΑΠ και ενημερώθηκε για το σχέδιο δράσης του Οργανισμού, για το όραμα και τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια. 

Στη συνάντηση συζήτησαν θέματα που αφορούν την αγροτική οικονομία, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αιτητές και ιδιαίτερα τους τρόπους και μεθόδους για διευκόλυνση των αγροτών με σκοπό την πλήρη απορρόφηση όλων των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που αφορούν τη γεωργία.

Ο Επίτροπος πρόσθεσε επίσης, ότι, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού, η απλοποίηση υποβολής αιτήσεων, η εκταμίευση όσο το δυνατό περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναβάθμιση της ενημέρωσης που λαμβάνει ο αγρότης για τα μέτρα που επιδοτεί ο Οργανισμός και γενικότερα η άμεση στήριξη και βοήθεια προς τους αγρότες μας.

Η Πρόεδρος εξέφρασε τη πλήρη στήριξη της, στον θεσμό του Επιτρόπου αλλά και την αγάπη και εκτίμηση που τρέφει η ίδια στις ικανότητες και γνώσεις του κ. Κυπριανού και επισήμανε, ότι τόσο η ίδια όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προσφέρουν την πλήρη συνεργασία και στήριξη στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών για επίτευξη των κοινών στόχων που είναι το καλό της αγροτικής οικονομίας της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην κοινή προσπάθεια στήριξης, βοήθειας και κατανόησης προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου ώστε, να ανθίσει περαιτέρω η κυπριακή αγροτική οικονομία και να ζωντανέψει ξανά η υπαίθριος μας.

Τέλος, η Πρόεδρος συγχάρηκε τον Επίτροπο για το σημαντικό και υπεύθυνο έργο που επιτελεί ο ΚΟΑΠ και ευχήθηκε όπως ο ΚΟΑΠ συνεχίσει να επιτελεί το έργο του υπεύθυνα, αποδοτικά και ανεπηρέαστα με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση των διαχρονικών συμφερόντων των αγροτών και της Κυπριακής γεωργίας στο σύνολο της.

 

(ΙΚ)