Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-08-2022 20:44

Ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες φυσιοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες με νευρολογικά νοσήματα

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων για το ίδιο θέμα, επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι σκοπός της δημιουργίας του μητρώου ασθενών με νευρολογικές παθήσεις που χρήζουν φυσιοθεραπεία, είναι η απόδοση θεραπειών εξατομικευμένα.

Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι στις περιπτώσεις όπου η κατάσταση υγείας του ασθενούς παρουσιάσει διαφοροποίηση σε σχέση με αυτή που καταγράφηκε στα πλαίσια του μητρώου, π.χ. έξαρση/υποτροπή νόσου, χειρουργική επέμβαση κ.α., τότε εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για λήψη πρόσθετων θεραπειών μετά την απαραίτητη αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, όπου κρίνεται σκόπιμο, ο θεράπων ιατρός μαζί με τον φυσιοθεραπευτή υποβάλλουν σχετικό αίτημα στον Οργανισμό για λήψη επιπρόσθετων θεραπειών, με βάση τις ανάγκες του κάθε δικαιούχου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τέλος, σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των αιτημάτων έχει επαναρχίσει, μετά και την ολοκλήρωση του μητρώου, με τα αιτήματα να αξιολογούνται εντός 30 ημερών από την υποβολή του πλήρως συμπληρωμένου εντύπου.

(ΝΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα