Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-08-2022 15:04

Ολοκλήρωση Διαγωνισμού Ελεύθερων Σκοπευτών

Ολοκληρώθηκε χθες, 11 Αυγούστου 2022, στο Κέντρο Εκπαίδευσης της 7ης Στρατιωτικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Γερμανία, ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καλύτερου Ελεύθερου Σκοπευτή (European Best Sniper Competition), μεταξύ 36 ομάδων Ελεύθερων Σκοπευτών που προέρχονταν από 18 χώρες.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από τον Πολυεθνικό Κέντρο Ετοιμότητας (JMRC) και σε αυτόν διαγωνίζονται στοιχεία ελεύθερων σκοπευτών σε αντικείμενα τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: εκτέλεση βολών με τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή κατά σταθερών και κινητών στόχων, ημέρα και νύχτα, σε γνωστές και άγνωστες αποστάσεις και σε συνδυασμό με σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας, εκτέλεση βολών με πιστόλι από διαφορετικές θέσεις και υπό ρεαλιστικές συνθήκες, αθέατης προσέγγισης του στόχου και εκτέλεση βολής άνευ εντοπισμού της θέσης των ελεύθερων σκοπευτών από τον αντίπαλο, τοπογραφίας, προσανατολισμού και τήρησης κατευθύνσεως με πλήρη εξοπλισμό.

Την Εθνική Φρουρά εκπροσώπησε ομάδα ελεύθερων σκοπευτών της Διοίκησης Καταδρομών η οποία κατέλαβε την 1η θέση στο ειδικό αγώνισμα της προσέγγισης και την 8η θέση στη συνολική κατάταξη.

Η συμμετοχή, για πρώτη φορά, των ελεύθερων σκοπευτών της Εθνικής Φρουράς στον συγκεκριμένο διαγωνισμό δίνει τη δυνατότητα απόκτησης πρόσθετων εμπειριών και συμβάλλει στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των επί μέρους Προγραμμάτων Διμερούς Συνεργασίας, αντικατοπτρίζει την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων φίλιων χωρών.

 

(IK)