Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-08-2022 13:34

Συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στην 65η Παγκόσμια Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου

Οι βουλευτές κ. Νίκος Σύκας και κ. Χρίστος Ορφανίδης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοπολιτειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση (ΚΚΣ) μεταβαίνουν μεθαύριο, Κυριακή στο Χάλιφαξ του Καναδά για να συμμετάσχουν στην 65η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΚΚΣ, μεταξύ 22 και 26 Αυγούστου 2022. Τους βουλευτές θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Χριστιάνα Σολομωνίδου.

Τη Διάσκεψη θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην ευαισθητοποίηση των κοινοβουλίων σε ζητήματα φύλου, καθώς και στον ρόλο των κοινοβουλίων στην αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η πανδημία, η επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, η προώθηση της προσβασιμότητας μέσω της καινοτομίας και η αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα η 65η Γενική Συνέλευση του ΚΚΣ, η 38η Διάσκεψη Μικρών Κοινοβουλίων του ΚΚΣ και η 7η Διάσκεψη των Γυναικών - Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)