Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2022 21:30

Τα εγκαίνια της ανάπλασης της εισόδου της Κοινότητας Ερήμης τέλεσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος παρευρέθηκε και τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια της ανάπλασης της εισόδου της Κοινότητας Ερήμης.

Τα εγκαίνια αφορούν την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης έναντι δαπάνης €100.000 περίπου στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου καθώς και επένδυσης αυτού από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ερήμης με χορηγία που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Πέραν τούτον, το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει εγκρίνει κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην απέναντι πλευρά του δρόμου, έναντι δαπάνης €90.000 περίπου περί τα τέλη του 2022 – αρχές του 2023 ενώ έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης πεζών και επιδιόρθωση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου συνολικού κόστους €25.000.

Ταυτοχρόνως έχει επιχορηγήσει στην Κοινότητα ποσό των €15,000 για την επίστρωση του χώρου στάθμευσης στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο της Κοινότητας της Ερήμης, ενώ προχωρά και η επίστρωση της γέφυρας που ενώνει την Κοινότητα  με την Επισκοπή καθώς επίσης και επίστρωση τεσσάρων χιλ. του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου εντός της κοινότητας.

Σε επίσκεψη του πριν από πέντε περίπου μήνες ενώπιον των πολιτών της Κοινότητας, ο κ. Καρούσος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της καθυστέρησης που υπάρχουν στις διερευνητικές ανασκαφές στα υπό ανάπτυξη τεμάχια λόγω έλλειψης του αναγκαίου εργατικού δυναμικού από το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Ο κ. Καρούσος έκανε αναφορά ότι στην Κοινότητα της Ερήμης υπάρχουν τέσσερις σημαντικές προϊστορικές αρχαιολογικές θέσεις, που εντοπίζονται στις τοποθεσίες Παμπούλα, Πιθάρια, Καυκάλλα και Λαόνιν του Ποράκου. Παρά τον σημαντικό πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, η ανάπτυξη κατοικιών στα εν λόγω τεμάχια έχει γίνει πολύ δύσκολη και χρονοβόρα. 

Με οδηγίες του κ. Καρούσου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει ετοιμάσει και έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, πρόταση στην οποία το συνολικό ποσό των €1.259.808,00 θα παραχωρηθεί σταδιακά κατά τη περίοδο 40 μηνών στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ερήμης για αγορά ωρομίσθιων υπηρεσιών, ούτως ώστε στα εκκρεμή τεμάχια συνολικού εμβαδού 58,487 τ.μ. να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές γρήγορα και αποτελεσματικά.

Άμεσα και για το εναπομείναν διάστημα του 2022 θα δοθεί στην Κοινότητα Ερήμης το ποσό των €114.528,00 για σκοπούς εξασφάλισης των υπηρεσιών 24 ωρομίσθιων.

(ΘΓ/ΜΓ)