Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-09-2022 12:12

Γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού για Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε πρόταση, η οποία αφορά την αξιοποίηση του χώρου της Κρατικής Έκθεσης. Θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταστέγασης στον χώρο κυβερνητικών Υπηρεσιών, όπως του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το ΙδΕΚ.

Επίσης, θα εξεταστεί σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Πολιτισμού, η δυνατότητα στέγασης κάποιου πολυχώρου πολιτισμού (π.χ. σύγχρονος χορός, θέατρο, κινηματογραφικές προβολές) στον χώρο.

Συστάθηκε Διυπουργική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομικών (πρόεδρος), Εσωτερικών, Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, οι οποίοι θα παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου και θα λαμβάνουν οποιεσδήποτε αποφάσεις απαιτούνται.

Εγκρίθηκε η καταβολή οικονομικής βοήθειας μέγιστου συνολικού ύψους €50.000 στους πληγέντες γεωργούς, λόγω ζημιών στα λαχανικά, από αντίξοες καιρικές συνθήκες, κυρίως στην περιοχή Ακακίου και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει των Προεδρικών Εκλογών που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2023 ενέκρινε τις εξής ρυθμίσεις σε σχέση με τις επισκέψεις των υποψηφίων Προέδρων ή/και εκπροσώπων τους ή/και Αρχηγών και αντιπροσωπειών Πολιτικών Κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά τους σε Κυβερνητικά Τμήματα:

Α) Όταν υποψήφιος Πρόεδρος ή εκπρόσωπός του ή Αρχηγός Κόμματος που τον υποστηρίζει ζητεί επίσημα να επισκεφθεί συγκεκριμένη Κυβερνητική Υπηρεσία, περιλαμβανομένου Επαρχιακού Γραφείου Κυβερνητικής Υπηρεσίας, μόνος ή με συνοδεία, να τυγχάνει υποδοχής και να συνοδεύεται στις Υπηρεσίες από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή άλλο ανώτερο λειτουργό της Υπηρεσίας.

Β) Όταν από το Κεντρικό Επιτελείο υποψηφίου Προέδρου ή από τα Κεντρικά Όργανα Κόμματος που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του ζητηθεί επίσημα η επίσκεψη αντιπροσωπείας τους σε Κυβερνητική Υπηρεσία, περιλαμβανομένου Επαρχιακού Γραφείου Κυβερνητικής Υπηρεσίας, να τυγχάνει υποδοχής και να συνοδεύεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή από άλλο ανώτερο λειτουργό της Υπηρεσίας, ανάλογα με τον επικεφαλής ή τη σύνθεση της αντιπροσωπείας.

Δ) Να μην επιτρέπονται επισκέψεις μεμονωμένων κομματικών στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα.

Ε) Οι πιο πάνω ρυθμίσεις δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς, στην Αστυνομία και στις Κεντρικές Φυλακές, στις οποίες δεν θα επιτραπούν προεκλογικές επισκέψεις.

Οι ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν και θα ισχύσουν και για όλες τις σχολικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας θα γνωστοποιηθούν με εγκυκλίους που θα κυκλοφορήσουν.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τους πιο κάτω ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ: Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη. Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027.

(ΡΜ/ΝΓ/IK)

Σχετικά Ανακοινωθέντα