Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-09-2022 10:39

Η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Πόλυ Ιωάννου επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου κα Πόλυ Ιωάννου επέδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο, τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El-Sisi, ως η νέα Πρέσβης της Δημοκρατίας με έδρα το Κάιρο.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, σε σύντομη ομιλία του μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων από 13 συνολικά Πρέσβεις, αφού καλωσόρισε τους νέους Πρέσβεις, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διεκπεραίωση της διπλωματικής τους αποστολής. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη βούληση της Αιγύπτου να ενισχύσει τις σχέσεις με τις χώρες τους σε όλους τους τομείς και την ανάγκη για συνεχή επικοινωνία και συντονισμό σε διάφορα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε συνομιλία της με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, η κα Ιωάννου, αφού διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον ίδιο, την Κυβέρνηση και τον λαό της Αιγύπτου, χαρακτήρισε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών ως εξαιρετικό, διαβεβαιώνοντας ότι, τόσο η κυπριακή Κυβέρνηση όσο και η ίδια προσωπικά, θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Ευχαρίστησε, επίσης, για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε ό,τι αφορά μία βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.


(ΜΒ/ΣΧ)