Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-09-2022 15:53

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και εκβιασμού δεν γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Αχρείαστη, βεβιασμένη και αδικαιολόγητη η σημερινή απεργία του κλάδου δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ουδέποτε αθέτησε οποιαδήποτε υπόσχεσή του προς οποιαδήποτε συντεχνία των δεσμοφυλάκων, αλλά ενήργησε και ενεργεί για την προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους στο μέτρο που αυτά θα κριθούν εύλογα, τεκμηριωμένα και εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επισημαίνει ότι, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την εξέταση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων, έχει από τις αρχές του έτους πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τις δύο συντεχνίες του κλάδου.

Για τον σκοπό αυτό, προώθησε με θετική εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών αίτημα των συντεχνιών για τη θέσπιση και καταβολή στους δεσμοφύλακες ειδικού επιδόματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα και τις 2 συντεχνίες των δεσμοφυλάκων σε χωριστές συναντήσεις, για περαιτέρω συζήτηση των αιτημάτων τους, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των κλιμάκων των δεσμοφυλάκων.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ο κλάδος δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ, του οποίου τα μέλη δεν συμμετείχαν στην απεργία, εν αντιθέσει με τον κλάδο της «Ισότητα» η οποία, ενώ είχαν αρχίσει οι διαβουλεύσεις, αποφάσισε να προχωρήσει με απεργιακά μέτρα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, τηρώντας θετική στάση, ώστε να ξεκινήσει η από κοινού εξέταση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος εκβιασμού δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος ούτε γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

(ΝΓ/ΣΧ)