Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2022 13:42

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 22/9/2022, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης σε όλο το πλάτος του ασφαλτικού οδοστρώματος με κατεύθυνση προς Λάρνακα (αμέσως μετά την έξοδο προς Πέρα Χωρίο Νήσου).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λάρνακας θα είναι κλειστό από τη συμβολή με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού μέχρι την είσοδο - έξοδο Λυμπιών.  Η προσωρινή παράκαμψη προς Λάρνακα θα γίνεται από την έξοδο Αλάμπρας (αίθουσα δεξιώσεων Χριστιάνα), διά μέσου της Βιομηχανικής Αλάμπρας και η είσοδος ξανά στον αυτοκινητόδρομο θα γίνεται μέσω των Λυμπιών.  Επιπλέον η είσοδος από Πέρα Χωρίο Νήσου προς Λάρνακα θα είναι κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

2. Εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων σε τμήματα των αυτοκινητόδρομων Λάρνακας - Αγίας Νάπας και Λάρνακας - Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Εργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την περίοδο 26/9/2022 – 28/9/2022, μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ – 15:00 μ.μ, σε τμήματα των αυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Λάρνακας – Λευκωσίας, θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων εκατέρωθεν τις κεντρικής νησίδας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά (ταχεία) λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

 3. Εργασίες στο έρεισμα σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Κοφίνου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την περίοδο 23/9/2022 – 14/10/2022, μεταξύ των ωρών 7:00 π.μ - 15:00 μ.μ, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, θα εκτελούνται εργασίες στο έρεισμα σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Κοφίνου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η βραδεία λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου, για απόσταση  500μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση κατάλληλης σήμανσης.

 4. Εργασίες τάνυσης εναέριων καλωδίων στο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 24/9/2022, μεταξύ των ωρών 6:00π.μ. - 13:00 μ.μ, στο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών (Β8), παρά τη συμβολή του με τον δρόμο προς Κορφή – Λιμνάτη (Ε819), θα εκτελούνται εργασίες τάνυσης εναέριων καλωδίων μέσης τάσης από την Α.Η.Κ.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείσει η μία από τις δύο λωρίδες της ανόδου στην κατεύθυνση προς Πλάτρες σε μήκος 1000μ. περίπου και η τροχαία θα διοχετεύεται στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.

 5.  Εργασίες καθαρισμού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας– Κοκκινοτριμιθιάς

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Εργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 22/9/2022, από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες για καθαρισμό του ανισόπεδου κυκλικού κόμβου στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού στη συμβολή της με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών στη βύθιση θα υπάρχει συνεργείο και μηχάνημα καθαρισμού (σάρωθρο) στην αριστερή λωρίδα (βραδείας) κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα (ταχείας) κυκλοφορίας, διαδοχικά και στις δύο κατευθύνσεις. Στο πάνω μέρος του κόμβου θα κλείνουν εντελώς οι λωρίδες εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο προς τον κυκλικό κόμβο καθώς και οι λωρίδες εισόδου από τον κυκλικό κόμβο προς τον αυτοκινητόδρομο και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται από παρακείμενες οδούς.

6. Εργασίες καθαρισμού νησίδας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 26/9/2022 μέχρι και την Πέμπτη 29/9/2022, από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες για καθαρισμό της κεντρικής νησίδας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού από τη συμβολή με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας (Φώτα Καλησπέρα) μέχρι τη γέφυρα Σκαρίνου και αντίστροφα.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρχει κινητό συνεργείο και μηχάνημα καθαρισμού (σάρωθρο) στη δεξιά λωρίδα (ταχείας) κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα (βραδείας) κυκλοφορίας διαδοχικά και στις δύο κατευθύνσεις.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση.

 

(ΕΠ/ΕΧΡ)