Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2018 12:14

Χαιρετισμός Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας κας Αίγλης Παντελάκη στη συνέντευξη Τύπου για την Έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2018»

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε και φέτος στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2018». Η εν λόγω Έκθεση πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

 

Η Έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2018» αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό για την κυπριακή κοινωνία, μέσω του οποίου παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και πληροφόρηση του κοινού για θέματα εκπαίδευσης και καριέρας.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης και στα θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης που, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες και τα ενδιαφέροντα των νέων της Κύπρου.  Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης, καθώς και σε φορείς επαγγελματικής κατάρτισης, τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, να ενημερώσουν υποψήφιους φοιτητές, απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα σπουδών ή και άλλες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.

 

Ως συνδιοργανωτές νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι στη φετινή Έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2018» συμμετέχουν πέρα από εκατό εκθέτες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.  Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορούν να γνωρίσουν επίσης και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που ασχολούνται με θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καριέρας.  Συγκεκριμένα, στο περίπτερο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα υπάρχουν εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Εξετάσεων, της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, του  Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών, του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης και των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, για ενημέρωση του κοινού σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

 

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρούμε ότι η διοργάνωση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2018» συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο και στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αφορούν στην παροχή εκσυγχρονισμένης και άρτιας ενημέρωσης,  τόσο στους μαθητές μας (που είναι υποψήφιοι μελλοντικοί φοιτητές και το μελλοντικό ανθρώπινο δυναμικό της οικονομίας του τόπου μας) όσο και σε άλλα άτομα (απόφοιτους ανώτερης εκπαίδευσης, επαγγελματιών, ανέργων) για την πληθώρα επιλογών και ευκαιριών που έχουν για περαιτέρω  ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξη. Για τον λόγο αυτό, το ΥΠΠ έχει προγραμματίσει να επισκεφθούν την Έκθεση τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους συνδιοργανωτές  της Έκθεσης (ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου) για την αγαστή συνεργασία και για την ενεργό εμπλοκή τους στην υλοποίηση και συνεχή εξέλιξη αυτού του θεσμού. Τέλος, ευχαριστώ όλους όσοι με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στηρίζουν ένθερμα αυτή την προσπάθεια, η οποία είμαι βέβαιη ότι θα στεφθεί και φέτος με κάθε επιτυχία.

 

--------------------------

 

ΜΑΚ/ΕΛ/ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα