Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-09-2022 09:19

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 21ης Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τις 06.00 της 22ης Σεπτεμβρίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 24 κλήσεις για βοήθεια, 13 πυρκαγιές, οκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 11.52 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγεια πετρόκτιστη οικία στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Πάφο. Από την πυρκαγιά υπέστη εκτεταμένες ζημιές το εσωτερικό της οικίας και επηρεάστηκε η εξωτερική βαφή του κτηρίου. Δεν υπήρχαν πρόσωπα εντός της οικίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια διερευνήθηκαν και η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένο αποτσίγαρο στον καναπέ της οικίας.

Η ώρα 15.45 λήφθηκε κλήση πυρκαγιά σε επτά εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Φράγματος Κούρρη και Άλασσας. Ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, 14 πυροσβεστικά οχήματα και μια υδροφόρα από το Τμήμα Δασών, και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα και έξι πτητικά μέσα (τέσσερα αεροσκάφη πυρόσβεσης και δύο ελικόπτερα) από το Ταμείο Θήρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην περιοχή δυνάμεις επιφυλακής. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 19.42 λήφθηκε κλήση για τροχαία σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς. Όχημα μάρκας Honda συγκρούστηκε με όχημα μάρκας Mercedes. Βρέφος που επέβαινε του ενός εκ των δύο οχημάτων  αποπαγιδεύτηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από πολίτες ενώ η μητέρα του αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης από ομάδα και όχημα διάσωσης του Πυροσβεστικού Σταθμού Λακατάμιας. Μητέρα και βρέφος παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο για την μεταφορά τους στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 04.54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Πάφο. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη ζημιές στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ από τη θερμότητα επηρεάστηκε ελαφρά η βαφή διπλανού οχήματος. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ/ΙΚ)