Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-09-2022 11:04

Το πρόγραμμα της Παιδικής Στέγης Λάρνακας αναβαθμίζεται με την ολοκλήρωση των εξωτερικών χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης

Τα εγκαίνια του εξωτερικού χώρου και παιχνιδότοπου της Παιδικής Στέγης Λάρνακας τέλεσε χθες, 23 Σεπτεμβρίου 2022 η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση, η οποία αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει το Υφυπουργείο για την αναβάθμιση των δομών φροντίδας και προστασία παιδιών.

Όπως σημείωσε η κα Ανθούση, η δημιουργία παιχνιδότοπου και ο εξωραϊσμός του εξωτερικού χώρου της Παιδικής Στέγης αποσκοπεί στην ποιοτική βελτίωση της δομής, και τη δημιουργία χώρων, όπου τα παιδιά που διαμένουν στη Στέγη, θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Ήταν, είπε η κα Υφυπουργός, μια υπόσχεση που δώσαμε στα παιδιά, την οποία τηρούμε, δίνοντας τους χαρά και ευτυχισμένες στιγμές.

Η ενέργεια εμπίπτει στον ευρύτερο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για αναβάθμιση των δομών και εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δομές παιδικής φροντίδας, με γνώμονα την ενίσχυση της διαθεσιμότητας των δομών ποιοτικής φροντίδας και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Η κα Ανθούση ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις κρατικές Υπηρεσίες και δη τη Διευθύντρια και τους Λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου. Αναφερόμενη στους εθελοντές και τους χορηγούς της προσπάθειας, η κα Υφυπουργός εξήρε την προσφορά και τη στήριξή τους στην ολοκλήρωση του έργου, χαρακτηρίζοντας τους πολύτιμους εταίρους του Υφυπουργείου.

Υπό το σύνθημα «Μαζί Μπορούμε», αντίστοιχες πρωτοβουλίες δρομολογούνται στις Παιδικές Στέγες των άλλων Επαρχιών, έτσι ώστε όλα τα παιδιά που διαμένουν στις δομές αυτές να έχουν στη διάθεσή τους επιλογές για άθληση και διασκέδαση.

(ΜΚυ)